radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dijous, 09:00-13:00
Home Política El mossèn de Palafolls, a favor del referèndum de diumenge

El mossèn de Palafolls, a favor del referèndum de diumenge

Política

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 847 0

Mossèn Salvador Gras és un dels 400 capellans i diaques catalans que s’han posicionat davant dels darrers esdeveniments i de la macrooperació judicial contra les institucions catalanes. Tots ells han signat la Declaració sobre el Referèndum d’Autodeterminació, un manifest que considera que  davant la impossibilitat de pactar les condicions per fer un referèndum acordat, la realització del referèndum  és “legítima i necessària”.

Diuen els mossens que es mouen pels valors evangèlics i humanístics i empesos per l’amor sincer al poble que volen servir, i que reiteradament han afirmat el caràcter nacional de Catalunya.

Els clergues conviden a “reflexionar sobre la importància dels actuals esdeveniments i a votar en consciència en l’exercici del dret fonamental que té qualsevol persona a expressar lliurement les seves posicions”. En aquest sentit asseguren que vista la dificultat existent d’un diàleg serè i constructiu, s’han sentit “moralment obligats a fer sentir” la seva veu “en aquests moments tan decisius per al futur immediat de Catalunya i Espanya”.

Salvador Gras és el mossèn de les parròquies de Palafolls, però també de Malgrat de Mar, però el manifest també l’han signat els mossens de Calella, Poble Nou de Pineda, o Blanes entre d’altres. Alguns d’ells, a més, han cedit espais per a les votacions previstes per aquest diumenge.

Encara relacionat amb l’actitud de l’Església davant del referèndum, cal destacar l’homilia del malgratenc Sergi d’Assís, el pare de l’Abadia de Montserrat que ahir va arrencar aplaudiments quan va denunciar la vulneració de drets i llibertats fonamentals.