radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimarts, 09:00-13:00
Home Comarcal L’alcaldessa de Malgrat acusa a l’oposició d’obstaculitzar l’acció de govern

L’alcaldessa de Malgrat acusa a l’oposició d’obstaculitzar l’acció de govern

Comarcal Política

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 541 0

Ahir al vespre es va fer el ple del mes de setembre a l’Ajuntament de Malgrat que, de nou, va evidenciar la tensió entre el govern quatripartit i l’oposició.

En aquest clima de retrets mutus, l’alcaldessa del municipi, Carme Ponsa va acusar al PSC, que fins el mes de febrer ostentava l’alcaldia, d’obstaculitzar  l’acció de govern. Ho deia en referència a les al·legacions presentades pels socialistes a una modificació pressupostària que segons el nou govern posava en perill ajudes socials.

Segons Ponsa aquestes al·legacions només són una actuació per aturar el desenvolupament de l’activitat política del nou govern sorgit de la moció de censura de principis d’any.

Ponsa, que era sòcia de govern dels socialistes en el primer tram de legislatura, va retreure a l’exalcalde socialista Joan Mercader les negociacions a porta tancada i a esquenes de la resta del govern amb empreses privades arran de la possible instal·lació de l’empresa Decathlon al municipi. Una informació que va aparèixer just abans de la moció de censura que el grup de Ponsa va negar en el seu moment, però que ara sembla més a prop.

Per la seva banda, el regidor del PdCat, Jofre Serret, va assegurar que en l’època dels socialistes, sobretot durant els mandats de Conxita Campoy, els temes es decidien  trucant a la porta d’alcaldia i d’esquenes als tècnics municipals.

Els socialistes també van retreure al govern que el ple, que habitualment es fa el primer dijous de mes, s’hagi hagut de celebrar el dia 21 per les vacances de l’alcaldessa, entre d’altres.

El ple d’ahir va aprovar, per unanimitat, els comptes municipals corresponents a l’any passat i les bases que regularan la cessió del parc d’habitatges socials, actualment només hi ha un habitatge disponible, per a casos d’emergències o necessitats especials.  També s’han aprovat les bases per tal d’implantar els comptadors socials i el pagament de subministraments bàsics per a les famílies amb problemes econòmics. Aquest pagament haurà d’estar obligatòriament lligat a un contracte amb el consistori amb els compromisos de recerca activa de feina o la realització de cursos  que facilitin la incorporació al mercat de treball i sempre amb un temps màxim de suport.