radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

El despertar de Palafolls
Maria Fenoll
Diumenge, 10:00-12:00
Un centenar de persones es concentren a PLF en defensa de la democràcia i del dret a decidir
, / 472 0 0

Un centenar de persones es concentren a PLF en defensa de la democràcia i del dret a decidir

Política

1 minute

COMPARTEIX-HO
Home Política Un centenar de persones es concentren a PLF en defensa de la democràcia i del dret a decidir

Unes cent persones van sortir ahir al carrer a Palafolls per protestar contra les accions judicials que es van dur a terme a diversos organismes de la Generalitat i també per les detencions practicades a diferents alts càrrecs del Govern català, tot plegat dies abans al referèndum de l’1 d’octubre, que va suspendre el Tribunal Constitucional.

A Palafolls, a la concentració del migdia, que va reunir una cinquantena de persones, se li va sumar la que es va convocar a partir de les 8 del vespre, on van assistir prop d’un centenar de persones. Els manifestants van tornar a reivindicar el dret a vot, defensant el referèndum del proper 1 d’octubre i cridant a favor de la democràcia.

La macrooperació policial va començar ahir pels volts de les 8 del matí, quan 4 furgonetes de la Guàrdia Civil van presentar-se al Departament d’Economia i Finances de la Generalitat, a Barcelona, on van començar els registres. A partir d’aquí va començar una jornada d’escorcolls i detencions a diferents punts del país, tant a seus d’institucions oficials com a domicilis particulars, així com a empreses relacionades amb la preparació del referèndum de l’1 d’octubre.

La reacció de la ciutadania favorable al referèndum no es va fer esperar, i arreu del país van iniciar-se mobilitzacions per defensar el dret a votar i en defensa la democràcia. La concentració més multitudinària va ser a Barcelona, ciutat protagonista de la major part d’accions policials i judicials, i que va allargar-se fins ben entrada la matinada.