radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus Confinats
Jordi Pratsevalls
Divendres, 09:00-13:00
Home Comarcal La fiscalia cita a declarar l’alcaldessa de Malgrat pel seu suport al referèndum

La fiscalia cita a declarar l’alcaldessa de Malgrat pel seu suport al referèndum

COMPARTEIX-HO
, / 584 0

L’alcaldessa de Malgrat de Mar, Carme Ponsa, ha estat citada a declarar el proper dimarts 26 de setembre davant del jutjat de Mataró, per un presumpte delicte de desobediència. L’ordre l’ha donat la fiscalia de l’àrea de Mataró-Arenys de Mar, que ha enviat la citació aquest dimarts al matí.

Tot plegat s’emmarca dins de la persecució de la justícia espanyola de tots els actors implicats en el referèndum de l’1 d’octubre, suspès pel Tribunal Constitucional.

Des del govern municipal de Malgrat, que compta amb els grups de Junts X Malgrat, ERC, PDeCAT i la CUP, han anunciat que acompanyaran a l’alcaldessa fins al jutjat de Mataró, on haurà de declarar pel presumpte delicte de desobediència pel qual se l’acusa. .

L’alcaldessa Carme Ponsa, que ha declinat fer declaracions a aquesta emissora, ha agraït a través del seu compte de Twitter les mostres de suport rebudes, i ha afirmat que la “democràcia és, sempre, exercir el vot”.

La citació arriba el mateix dia en què l’Ajuntament de Malgrat ha enviat una carta a la fiscalia provincial de Barcelona per tal d’aconseguir revocar l’ordre que obliga a la Policia local del municipi a actuar com a policia judicial. Una ordre que, segons aclareix el mateix consistori, incompleix un acord de la mateixa Comissió Nacional de la Policia Judicial, i insisteix que aquest no és el terreny d’actuació de la fiscalia.

La carta l’han enviat l’endemà que la Policia local de Malgrat intervingués –igualment com va succeir a Palafolls– despenjant pancartes favorables al referèndum de l’1 d’octubre, fet que ha incomodat al govern municipal.