radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

d'Gorra
Ràdio Palafolls
Divendres, 10:00-13:00
Home Política Concentració de rebuig a Palafolls per les accions judicials contra el Govern català

Concentració de rebuig a Palafolls per les accions judicials contra el Govern català

Política

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 868 0

Mig centenar de persones s’ha concentrat aquest migdia a la Plaça Major de Palafolls per rebutjar les accions policials i judicials d’aquest matí a diversos punts de Catalunya i que ha portat a múltiples escorcolls a institucions de la Generalitat i detencions de diversos alts càrrecs del Govern. Els manifestants, a favor del referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre, cridaven consignes com “Votarem”, i mostraven papers amb el lema “Votem per ser lliures”.

Des del govern català han definit les accions d’avui com una “suspensió il·legítima de l’autogovern”. Unes accions que han tingut com a resultat una gran mobilització popular que ha desbordat el centre de Barcelona, així com protestes arreu del territori.

L’actuació d’avui s’emmarca dins de l’ofensiva judicial que el Govern espanyol ha iniciat per aturar els preparatius del referèndum del proper 1 d’octubre, suspès pel Tribunal Constitucional.

Aquest vespre s’ha convocat una nova concentració, que tindrà lloc a les 20h davant de l’Ajuntament de Palafolls, i que s’afegeix a les múltiples manifestacions de suport al referèndum que estan previstes per la mateixa hora arreu de Catalunya.

L’Ajuntament de Palafolls és un dels consistoris que no donarà cobertura a la celebració del referèndum, i que per tant no facilitarà l’obertura dels locals habituals de votació.