radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dimarts, 13:00-13:20
PLF no abaixa la guàrdia contra la prostitució a la carretera, tot i l’efectivitat de les barreres
, / 357 0 0

PLF no abaixa la guàrdia contra la prostitució a la carretera, tot i l’efectivitat de les barreres

Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
Home Societat PLF no abaixa la guàrdia contra la prostitució a la carretera, tot i l’efectivitat de les barreres

L’Ajuntament de Palafolls no vol cantar victòria encara per la reducció de la prostitució a la carretera N-II. Ara fa poc més d’un mes, el consistori va col·locar barreres de plàstic i plenes de sorra –del tipus conegudes com a new jersey– als camins que donen accés a la carretera, uns llocs on s’exercia regularment la prostitució.

Durant l’últim mes s’ha notat l’efecte de les barreres, que han fet disminuir la presència de prostitutes i, conseqüentment, dels seus clients. De fet, en els últims mesos la Policia havia interposat una vintena sancions de 200 euros als mateixos clients i les dones que oferien el seu servei. Tot i que això havia suposat un descens de les activitats sexuals a la zona, propera a la urbanització Mas Reixach, no ha estat fins un mes després de la col·locació de les barreres new jersey que s’ha notat una efectivitat més o menys completa.

Des de l’Ajuntament de Palafolls, el regidor de Governació Rafael Cubarsí ha declarat al Punt Avui que la mesura ha estat efectiva i que les noies ja no són ni al terme de Palafolls ni a Tordera, però a la vegada són conscients que “no han acabat amb el problema”, sinó que “només l’han traslladat”, i que “en un tema tant complex com aquest mai es pot cantar victòria”.  Cubarsí parla d’èxit de l’actuació i assegura que es mantindran els new jerseys. El regidor afirma que s’estarà sempre alerta i que ara es netejaran les zones on s’exercia la prostitució.

Per la seva banda, l’associació de veïns de Mas Reixach ha valorat molt positivament l’efectivitat de les mesures, tot i que no es mostren del tot confiats davant d’una situació que no consideren definitiva. De fet, van ser els mateixos veïns d’aquesta urbanització els que més van pressionar el consistori perquè instal·lés les barreres als camins de la carretera, arran de les queixes per les reiterades escenes sexuals que presenciaven diàriament al mateix carrer.