radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Diumenge, 12:00-12:05
Tot a punt pel pregó “més salvatge”
, / 1035 0 0

Tot a punt pel pregó “més salvatge”

Cultura

2 minute

COMPARTEIX-HO
Home Cultura Tot a punt pel pregó “més salvatge”
Assajos del pregó de FM 2017

Assajos del pregó de FM 2017

Una representació musical de “El Llibre de la Selva”, traduïda al català i adaptada a Palafolls, encetarà aquesta nit els actes de Festa Major. L’actuació explica la història d’en Mowgli, un nen rescatat pels animals dels perills de la selva, però que després de 10 anys vivint entre bèsties ha de tornar a la civilització i al poblat dels homes: Palafolls.

Els guionistes s’han permès llicències narratives per adaptar els personatges i el text a l’actualitat palafollenca, però també a les possibilitats de l’organització. Fa mesos que s’està treballant en l’obra. De fet, encara no s’ha representat el pregó d’enguany que ja s’està pensant en propostes per l’any vinent.

L’estrena d’aquesta nit, a les 21.30h a la Plaça de Poppi, és el resultat de mesos de treball intens i la implicació d’una 50a de persones entre actors, actrius, ballarines, direcció i coreògrafs, entre d’altres. L’Hugo, la Sílvia i en Joan interpreten alguns dels principals personatges. Són el jove Mowgli, la pantera Bagheera, i el tigre Shere Khan, respectivament. L’Hugo, de nomes 10 anys, és el protagonista. Aquesta és la primera vegada que actua, però els escenaris no són una novetat per ell, està acostumat a fer representacions de dansa. La Sílvia és una de les veteranes del pregó i en destaca el salt qualitatiu a nivell de coreografies, ball i preparació. Pel que fa a en Joan, que interpreta l’antagonista, en destaca els vincles personals que sorgeixen després dels intensos assajos. Escoltem-los.

“El llibre de la selva” inclou picades d’ullet que qualsevol veí del poble entendrà, segons l’alcalde Valentí Agustí.

El pregó donarà el tret de sortida a les activitats de Festa Major que s’allargaran fins la diada l’11 de setembre.