radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Dissabte, 12:00-12:05
L’atur baixa per sisè mes consecutiu a Palafolls
, / 687 0 0

L’atur baixa per sisè mes consecutiu a Palafolls

Economia

2 minute

COMPARTEIX-HO
Home Economia L’atur baixa per sisè mes consecutiu a Palafolls

L’agost ha restat 5 persones a la cua d’aturats del nostre municipi i se situa en 501 en data de 31 d’agost. Palafolls encadena el sisè mes consecutiu en què l’atur baixa. Des de principis d’any, la cua de les persones sense feina s’ha reduït en 126 i l’abril continua essent el millor mes després de restar-ne 53, seguit del maig (-49) i el juny (-18).

L’agost d’enguany ha sigut el tercer millor en els últims 5 anys i n’enllaça dos de seguits en què la sintonia és el descens.  Així, Palafolls trenca amb la tendència general en què a l’agost creixen els aturats coincidint amb la finalització dels contractes estivals i de la temporada turística. La pitjor dada d’atur en aquest mes a Palafolls la trobem ara fa quatre anys, el 2013, quan es va arribar a les 767 persones desocupades. Tot i això, encara es resisteix a baixar per sota dels 500.

La rebaixa d’aturats la lidera Tordera, que n’ha restat 36 i se situa en 1.051, el que suposa una reducció del 3.3%. El segueix a més distància Malgrat de Mar, que ha registrat una caiguda de l’1% i tanca l’agost amb 890 persones sense feina. A Palafolls la reducció respecte el juliol és només del 0,99% i a Pineda del 0,97% després d’acomiadar-se de la temporada alta amb 1.837aturats. Pel que fa a la resta, l’atur creix. On més a Santa Susanna, més d’un 7% i se situa en 165 desocupats mentre que Blanes en suma 62 i ja en són 2.212.

Respecte el global de la comarca, es torna a pujar per sobre dels 25.400 aturats. Tot i que la cua dels desocupats s’ha reduït a l’Alt Maresme, el ritme s’ha frenat considerablement coincidint amb la fi de contractes relacionats amb el sector serveis i l’ocupació generada pel turisme.