radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Divendres, 09:00-13:00
Comença la campanya de neteja de rieres a Palafolls
, / 1054 0 0

Comença la campanya de neteja de rieres a Palafolls

Medi Ambient

1 minute

COMPARTEIX-HO
Home Medi Ambient Comença la campanya de neteja de rieres a Palafolls
Neteja de rieres

Neteja de rieres

Des de la setmana passada, el Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafolls ha posat en marxa una campanya de neteja dels trams de riera que passen pel nucli urbà.

La neteja es realitzarà en dues fases per reduir el risc d’inundacions. La primera zona on s’hi ha estat treballant és a Can Jordà fins la Cooperativa de la Tordera amb contractació externa. La brigada municipal ha netejat la resta de la riera al seu pas pel polígon.

La segona fase es farà durant el mes de setembre en els trams de la Riera Reixach, Riera d’en Jordà, Riera de la Burgada i el Rec Viver. Són les zones que l’estudi de fa dos anys contempla com a manteniment necessari i anual per evitar inundacions. Els treballs consisteixen en desbrossar els torrents i evitar que les canyes obstrueixin la circulació de l’aigua. Oriol Bassa és tècnic de medi ambient.

L’Ajuntament no compta amb cap subvenció. La primera actuació té un cost de 800 euros. Pel que fa a la segona fase, que actuarà sobre 7.000 m2, tindrà un cost de poc més de 2.500 euros. Quantitats petites, segons Bassa, però que permeten reduir el risc d’inundació, que podria causar danys majors.

D’altra banda, també s’està ultimant la neteja del canyer de darrera Can Batlle contemplat en la millora del contracte de les franges antiincendis.