radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

d'Gorra
Ràdio Palafolls
Dimecres, 10:00-13:00
Home Mobilitat L’ascensor inclinat de Malgrat arriba a 1 milió de viatges  

L’ascensor inclinat de Malgrat arriba a 1 milió de viatges  

Mobilitat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 698 0
Ascensor inclinat de Malgrat de Mar (Ajuntament de Malgrat)

Ascensor inclinat de Malgrat de Mar (Ajuntament de Malgrat)

L’ascensor inclinat del parc del Castell ha arribat aquest 21 d’agost al viatge número 1 milió. Va ser inaugurat el maig del 2010 i el primer dia ja va registrar 260 viatges. Set anys després d’aquesta estrena l’ascensor suma 1 milió de trajectes. L’any que en va fer més va ser el 2014 amb 148.000 viatges. Es va instal·lar amb l’objectiu de millorar l’accessibilitat al barri del Castell.

Segons les dades dels Serveis Municipals, el dia que va fer més viatges va ser el 24 de juny del 2013 amb 634 i el 25 de juliol del 2014, coincidint amb els Focs de Blanes, quan se’n van registrar 632.

L’ascensor inclinat és una de les obres incloses en el Projecte d’Intervenció Integral del Barri del Castell, subvencionat amb la Llei de Barris i que va comptar amb finançament de l’Ajuntament de Malgrat i la Generalitat. La instal·lació de l’ascensor va costar 1,2 milions d’euros i es van allargar durant 7 mesos i mig.

La inauguració l’any 2010 es va fer amb una festa popular al Parc del Castell, on hi va assistir l’ aleshores conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal. L’ascensor supera el desnivell de 25 metres que comunica la plaça de la Barretina fins dalt del Castell de Malgrat.