radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Minut a MinutDimarts, 14:00 -15:00

i després

Ona MaresmeDimarts, 15:00-18:00
Home Comarcal Malgrat viu la recta final de la seva Festa Major

Malgrat viu la recta final de la seva Festa Major

Comarcal Cultura

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 567 0
Cursa del Miner de Ferro del passat dia 15. Aj Malgrat

Cursa del Miner de Ferro del passat dia 15. Aj Malgrat

Avui és el dia de St Roc, per tant és festiu a la població veïna, que viu els últims actes de la seva Festa Major d’estiu.

Aquest matí hi ha hagut animació infantil i el tradicional ofici solemne a l’església de St. Nicolau i els últims actes de la festa seran aquest vespre.

A les 20 h a la plaça de Xesco Boix hi haurà el concert de Festa Major a càrrec de l’Orquestra Selvatana. Just després, a les 22.30, serà el torn dels focs d’artifici a càrrec de la Pirotècnia Estadella. Els focs es faran des de la platja.

Després del castell de focs artificials arribarà el ball de festa major a càrrec, de nou, de l’Orquestra Selvatana a la plaça de Xesco Boix.

Amb el ball acabarà el dia de la Festa Major de Malgrat. A falta de seure amb les entitats i fer una valoració global, eñl consistori valora positivament els dies de Festa Major. Paco Màrquez és el regidor de cultura.

Encara, però, quedarà un acte emmarcat al programa festiu. Serà aquest dissabte al vespre quan es farà el correfoc i la tabalada.

La Colla de Diables Ratpenatsinfernals de Malgrat de Mar s’encarregaran d’aquests dos actes a partir de les 21:30 h. El correfoc enguany canvia el recorregut i començarà des del Parc Francesc Macià. Són els mateixos diables els que trien el recorregut a fer.

La Festa Major d’enguany ha mantingut les activitats més tradicionals i habituals en la seva programació: des dels empestats fins la cursa del Miner de ferro, passant per les havaneres, els castells o el castell de focs, però també ha inclòs alguna novetat com la cursa d’andròmines d’aigua.

La Festa Major d’enguany, però també serà recordada pel canvi obligat i sobtat d’emplaçament de les barraques. La Generalitat no va autoritzar fer els concerts joves a les pistes d’atletisme i el consistori va haver de buscar un nou emplaçament per acabar fent les dues nits de concert. Finalment es va triar la platja com a escenari de les barraques.