radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimarts, 09:00-13:00
Home Cultura Una conferència sobre pirates inaugura avui els Empestats

Una conferència sobre pirates inaugura avui els Empestats

Cultura

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 492 0

corsarisTot i que és el dilluns vinent quan s’organitza la visita guiada de la Festa dels Empestats, avui comencen els escalfaments amb una conferència sobre “Pirates i corsaris sarraïns a Malgrat als segles XVI i XVII”. La xerrada començarà a les 21.30 al Jardí de la Torre de la Vídua  de Can Sala i anirà a càrrec de l’historiador arenyenc Francesc Forn. Es parlarà dels efectes devastadors que van tenir els atacs dels corsaris i pirates sarraïns a Malgrat.

La conferència obrirà els actes de la Festa dels Empestats, que enguany tornarà a permetre indagar en el Malgrat de la pesta bubònica i en perquè la Festa Major se celebra coincidint amb Sant Roc.

L’any passat la conferència va girar al voltant de la religió i les creences populars i en fa tres s’estrenava amb una xerrada sobre el quart genet de l’Apocalipsi.

La Festa dels Empestats d’enguany va esgotar les entrades  en qüestió de minuts. Es van repetir les llargues cues de les edicions anteriors i cinc hores abans que s’obrís el Centre Cultural, ja hi havia gent esperant. L’esdeveniment compta amb la col·laboració de més de 100 voluntaris que fan possible els Empestats treballant com actors, guies, vestuari, atrezzo i redacció i direcció.

La conferència d’avui s’emmarca dins la 4a Nit d’Historia de l’Arxiu Municipal.