radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Dissabte, 12:00-12:05
Home Cultura Les barraques de Malgrat es traslladen a la platja per seguretat

Les barraques de Malgrat es traslladen a la platja per seguretat

Cultura

2 minuts

COMPARTEIX-HO
, / 2180 0
Plaça Xesco Boix de Malgrat de Mar

Plaça Xesco Boix de Malgrat de Mar

Les barraques, que comencen el divendres marxen de les pistes d’atletisme i s’ubicaran a la platja de Malgrat Centre, davant la plaça Xesco Boix, a l’inci del Passeig de Mar.

La Direcció General de Protecció Civil ha emès un informe desfavorable respecte la ubicació inicial per la proximitat amb la farmacèutica Boheringer, desautoritzant la celebració de les barraques on s’instal·len normalment.

El Departament d’Interior ha denegat el permís perquè el pla d’autoprotecció de  l’Ajuntament és insuficient i no preveu com s’ha d’actuar per a l’evacuació i confinament de persones en cas d’accident químic. Ricard Núñez és regidor de Joventut de l’Ajuntament de Malgrat.

La decisió de traslladar la Nit Jove a la platja s’ha pres aquest dimarts a corre-cuita i per evitar haver de suspendre els concerts. La festa ja fa anys que se celebra a les pistes d’atletisme i no ha sigut fins ara quan la Generalitat l’ha prohibit en aquesta ubicació. De fet, enguany l’aforament s’ha ampliat de 4.200 a 6.000 persones. És a partir de 5.000 assistents quan és la Generalitat l’ha que l’ha d’aprovar. Protecció Civil ha considerat que davant la proximitat de la farmacèutica, el pla d’evacuació per fuita de productes químics és insuficient.

Finalment, les barraques es faran a la sorra, l’escenari s’ubicarà sobre l’arena i l’espai serà obert. L’Ajuntament està pendent que Protecció Civil i Costes en donin el vist-i-plau.

Els controls d’accessos seran similars als dels altres anys. Núñez defensa que es mantindrà el control d’accés als menors i permetrà un millor control policial, perquè l’activitat delimitada es concentrarà únicament a la platja. El regidor de Joventut no amaga, però, que el canvi d’ubicació ja era una possibilitat per les properes edicions, però s’ha avançat degut a la prohibició de la Generalitat.

La programació es manté intacte. El divendres 11 d’agost tocaran El Senyor Peix, Doctor Prats i la Sra Tomasa i el dissabte es tancarà amb Summer moguda.

S’instal·laran les 8 barraques de diverses entitats del poble, així com l’escenari i tots els serveis. L’horari de barraques serà de 21:30 h a 4 h i a partir d’aquesta hora, es posaran en marxa els serveis de neteja de la platja.

Fa dues setmanes era l’Ensorra’t de Blanes el que penjava d’un fil per la denúncia d’un veí. En aquest cas eren els jutjats els que obligaven a modificar-ne l’emplaçament. Finalment es va celebrar després que el denunciant fes marxa enrere.

L’empresa farmacèutica, però, no està operativa l’agost.