radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dimecres, 13:00-13:20
L’IBI de Palafolls es dobla en cinc anys
, / 598 0 0

L’IBI de Palafolls es dobla en cinc anys

COMPARTEIX-HO
Home Economia L’IBI de Palafolls es dobla en cinc anys

Els palafollencs van pagar de mitjana l’any passat 457,5 euros per l’Impost de Béns Immobles (IBI). En total es van girar 6.337 rebuts. El preu de l’impost s’ha doblat en només cinc anys, quan el 2011 la mitjana es va situar en 222 euros. El salt més important es va produir l’any següent, el 2012, quan va augmentar fins a 386 euros i només un any després, el 2013, ja sobrepassava els 400.

La sintonia ha sigut d’augment en el global de la comarca, i tot i haver-se pràcticament dobla al nostre poble, es troba entre els 10 municipis del Maresme amb l’IBI més barat, segons El Punt Avui. El precedeix Tordera, on de mitjana es van recaptar 448,2 euros. Malgrat se situa en sisè lloc, amb 408,7 euros. Abans hi ha Pineda (392,4 euros) i en tercera posició Calella, on és de 364,8 euros.

L’Alt Maresme és on es concentren les quotes més barates, amb l’excepció de Santa Susanna, el municipi amb l’IBI més car de 1.313 euros, i Montgat, al Baix Maresme, on és més barat (326 euros).

La sintonia general és d’un increment, exceptuant el 2011. Aquell any es va rebaixar, a Palafolls va passar de 289 a 222 euros, coincidint amb les eleccions municipals. El salt important es va produir un any després que el govern central aprovés l’ apujada de l’IBI.

El cadastre de Palafolls data del 1986 i el passat desembre es va abaixar el coeficient que aplicava l’Ajuntament per evitar que s’apliqués l’increment de l’1,08% dels valors cadastrals als municipis que no l’havien revisat en el últims anys, com és el cas de Palafolls.