radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

El despertar de Palafolls
Maria Fenoll
Diumenge, 10:00-12:00
L’Aplec de la Maria Sabatera arriba a la 5a edició
, / 1250 0 0

L’Aplec de la Maria Sabatera arriba a la 5a edició

Cultura

1 minute

COMPARTEIX-HO
Home Cultura L’Aplec de la Maria Sabatera arriba a la 5a edició
La Maria Fenoll a Ràdio Palafolls. (RP)

La Maria Fenoll a Ràdio Palafolls. (RP)

Aquest dissabte 29 de juliol, Palafolls acull la 5a edició de l’Aplec de la Maria Sabatera acompanyat de la cobla amfitriona, la de Palafolls, la Flama de Farners de Santa Coloma de Farners i la cobla Ciutat de Granollers.

L’Aplec manté el sentit d’homenatjar a Maria Fenoll, estretament relacionada durant anys amb el món sardanista. Coneguda com a Maria Sabatera perquè durant anys va regentar una sabateria al municipi, col·labora des del 1987 amb Ràdio Palafolls. La Maria és la presentadora del programa El Despertar de PLF, un dels més escoltats i estimats on cada diumenge es promociona el món sardanístic

L’Aplec de la Maria Sabatera va començar a celebrar-se l’octubre del 2013. Ara es fa al juliol sota l’ombra dels arbres del Fòrum Palatiolo i per cinquè any retrà homenatge a la Maria Sabatera. D’entre les 25 sardanes que tocaran les tres cobles, no hi faltarà “La Maria de Palafolls”, que serà de conjunt, o la clàssica de “El Sereno”. Segons el programa, s’acabarà amb el tema “Amposta”. Totes les sardanes seran de set tirades.

aplec maria sabateraA més, la Cobla de Palafolls aprofitarà una de les cites “més importants” de l’any per presentar  el seu primer disc on s’hi recullen 11 sardanes i  1 contrapàs. En total 12 temes que recullen les peces més emblemàtiques de la formació palafollenca.

L’escenari de l’aplec serà novament el fòrum Palatiolo a les 8 del vespre. Hi haurà servei de sopar a preus populars amb amanida, gaspatxo, pa amb tomàquet amb embotits, botifarra, sardines, beure i postres.