radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Informatiu VespreDijous, 19:30-20:00
Home Medi Ambient Retiren a la costa de Blanes mitja tona d’una xarxa de pesca abandonada

Retiren a la costa de Blanes mitja tona d’una xarxa de pesca abandonada

COMPARTEIX-HO
, / 768 0

El Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca ha coordinat una operació per a retirar una xarxa de pesca abandonada al litoral de Blanes, situada a 40 metres de fondària sobre una barra rocosa amb coral·ligen. L’acció s’emmarca en el pla de lluita contra la pesca fantasma que la Generalitat vol impulsar, juntament amb científics i el sector per minimitzar els efectes negatius que provoca l’ús de mètodes il·legals.

El material, d’uns 100 metres i un pes de 500 kg ha sigut extret gràcies a què l’entitat local s’Agulla va detectar la xarxa i va donar l’avís. L’operatiu s’ha desenvolupat en col·laboració científica amb la Universitat de Barcelona el personal de la Unitat Aquàtica dels Mossos d’Esquadra i una embarcació de pesca de la Confraria de Pescadors de Blanes.

El Departament d’Agricultura està treballant en la definició d’un Protocol científic – tècnic que detallarà les actuacions a dur a terme per a minimitzar possibles efectes negatius sobre els ecosistemes marins de l’anomenada “pesca fantasma”.

La retirada de la xarxa a Blanes és un pas més per lluitar contra l’ús de xarxes antireglamentàries i millorar l’estat dels recursos marins  vius.