radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Sessións DJ localsDissabte, 00:00 -02:00

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Dissabte, 12:00-12:05
Home Cultura Malgrat inclou una cursa marítima d’andròmines a la Festa Major

Malgrat inclou una cursa marítima d’andròmines a la Festa Major

Cultura

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 1462 0
Baixada de carretons Malgrat (Fotografia: Joventut Activa)

Baixada de carretons Malgrat (Fotografia: Joventut Activa/Ajuntament Malgrat de Mar)

A mesura que es va acostant la Festa Major de Sant Roc de Malgrat, es va desvetllant algunes de les activitats i novetats d’enguany. Segons informa l’Ajuntament, s’ha programat una cursa d’andròmines flotants al mar, una de les novetats més significatives de la Festa. L’activitat substitueix la baixada de carretons que es va suprimir fa uns dos anys.

Batejat amb el nom “Abordatge a la platja” consistirà en una travessia d’andròmines que sortiran des de la platja de l’” Astillero”, just davant de La Pilona i farà un recorregut marcat i tancat portant un recipient amb un líquid que no es podrà vessar. Es dividirà en dues categories: una per adults i una altra per a menors, que en aquest cas  hauran de presentar una autorització paterna i anar acompanyats d’un adult.  Les tripulacions hauran de ser d’un mínim de dues persones i un màxim de 4 i tots els participants hauran d’anar dalt de l’andròmina. Sortiran totes a l’hora i la travessa es realitzarà per una zona marcada.

El que menys líquid vessi serà el guanyador i proclamat “Mestre miner de Can Palomeres” i l’últim “Vagoneta perduda”.

També hi haurà categoria infantil que no serà competitiva i els que l’acabin seran nomenats “Fesolets i Fesoletes del Ganxet”.

Les inscripcions s’obriran a partir de l’1 d’agost al Centre Cívic i amb termini per fer-ho el 14 d’agost, el mateix dia de la celebració. Per a la seva construcció s’han de fer servir materials no contaminants i respectuosos amb el medi ambient. Segons Cultura, les andròmines no podran tenir sostre ni cap mena d’estructura o habitacle, com a mesura de seguretat en cas que bolqui.