radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus Confinats
Jordi Pratsevalls
Dijous, 09:00-13:00
Home Política Malgrat diu “sí” a la zona comercial 

Malgrat diu “sí” a la zona comercial 

Política

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 514 0

IMG_2255Els malgratencs han decidit en tres jornades el futur de l’àrea comercial. En total han votat  2.006 veïns, dels quals 1.296 han dipositat la butlleta favorable a l’àrea comercial de l’Escultor Clarà. Per contra, 695 persones ho han fet en contra, s’han produït 7 vots en blanc i 8 de nuls. La participació ha sigut del 12,8% d’entre les més de 15.500 persones majors de 16 anys que estaven cridades a votar. El quadripartit va donar a conèixer els resultats el mateix dissabte a la nit, una hora després que es tanquessin els 4 punts habilitats per votar.

L’executiu local ha tornat a ratificar el seu compromís amb respectar la decisió dels malgratencs. Així, quan la modificació del planejament passi pel ple, s’hi votarà en conseqüència. El govern ha valorat positivament la resposta de la ciutadania en la primera consulta popular que se celebra  a Malgrat. Així ho ha dit la portaveu del govern municipal, Neus Serra (PDeCAT).

El punt on s’han recollit més vots ha sigut l’Ajuntament, que ha obert els 3 dies de la consulta, seguit de l’Arxiu Municipal, el  Centre Cívic i Serveis Personals a Can Feliciano. El regidor de participació ciutadana, Ramir Roger (ERC), n’ha fet una bona valoració del percentatge de malgratencs que s’hi han implicat, sempre posant de manifest que és la primera experiència i que la voluntat del govern és continuar amb la línia de fer partícips els malgratencs en les decisions de l’Ajuntament.

Dins el govern hi havia divergències a l’hora de fer campanya pel sí o el no a l’àrea comercial. JxM i el PDeCAT eren favorables al projecte, ERC s’hi oposava i la CUP deixava l’elecció als ciutadans.