radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

El despertar de Palafolls
Maria Fenoll
Diumenge, 10:00-12:00
L’oposició demana més polítiques d’orientació laboral pels joves  
, / 723 0 0

L’oposició demana més polítiques d’orientació laboral pels joves  

Política Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
Inici » L’oposició demana més polítiques d’orientació laboral pels joves  

Els republicans es van abstenir en la votació del Pla Local de Joventut (2017-2020) però el no adscrit Óscar Bermán hi va votar a favor. Tot i això van defensar més orientació i assessorament per encaminar als joves cap a la inserció.

En la intervenció d’ERC, es va posar de manifest -sota el seu punt de vista- que el document és continuista en polítiques d’oci i dinamització i deixa en segon terme l’assessorament laboral, educatiu i d’habitatge.  Esquerra critica el govern palafollenc de no tenir una idea clara sobre les polítiques de joventut i de pressupostar les activitats del Pla amb 1.000 euros. Són declaracions de Susanna Pla, regidora d’ERC.

 

Per ERC cal replantejar la importància d’aquests 3 eixos “si el que es vol és millorar l’emancipació juvenil”.  El grup a l’oposició ha lamentat que no s’hagi aprofitat la redacció del Pla per incloure més orientació i assessorament. Consideren que les politiques de joventut les han de fer els tècnics i polítics en un procés de diàleg amb els joves, però que la decisió ha d’estar en mans dels professionals de joventut.

Pel que fa al no adscrit Bermán, ha coincidit amb els republicans en la necessitat d’assessorar en temes laborals, però també en l’acompanyament i orientació d’un adult en les activitats dels joves per guiar-los. Bermán s’ha mostrat partidari de recuperar el sistema en què el jovent aprenia un ofici i el període pràctiques i aprenentatge s’acabava lligant amb l’etapa laboral. El regidor no adscrit ha demanat partides més concretes per l’àrea i no confeccionar un document “únicament” per demanar finançament a la Diputació.

Les activitats del Pla Local contemplen tornejos esportius per promoure la vida saludable, fires, excursions per la cohesió i crear espais de participació. Es preveu també obrir la biblioteca els matins, crear programes de pràctiques i formació, assessorament en habitatge i continuar amb l’organització de tallers de Can Batlle.

El 2016, Palafolls tenia un 18% de població jove (a partir de 12 anys).