radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 09:00-13:00
Home Societat Llum verda al nou Pla Local de Joventut

Llum verda al nou Pla Local de Joventut

Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 954 0
Aula d'estudi Can Batlle

Aula d’estudi Can Batlle

El nou Pla Local de Joventut guiarà les futures polítiques en els propers 4 anys, des del 2017 fins el 2020. El pla vigent fins l’actualitat caducava i requeria una actualització de la situació dels joves a Palafolls, inquietuds i problemàtiques. Tant per millorar les polítiques en joventut com per poder demanar subvencions a la Diputació i la Generalitat. Les grans prioritats del nou document són consolidar Can Batlle com espai de referència juvenil, dinamitzar l’espai públic amb activitats, la cohesió, comunicació i la inclusió dels joves en la política municipal.

Trobar feina, l’emancipació i la desorientació escolar són les principals preocupacions que detecta l’apartat de diagnosi del document. Són declaracions de Rosa Garcia, regidora de Joventut.

Per la redacció del document s’han organitzat sessions de treball i participatives amb els joves del municipi i també tècnics, polítics i professionals. De les mateixes demandes del jovent, n’han sortit les propostes del Pla Local. Des de la regidoria de joventut es defensa que cal apostar per resoldre les principals inquietuds en educació i feina, no només centrar-se en dinamitzar i en l’oci.

Els joves de Palafolls consideren que els serà difícil trobar feina i com a possibles motius per marxar del poble al·leguen motius laborals, estudiantils i la dificultat per trobar pisos de lloguer assequible.  Amb la diagnosi es constata també que els joves no se senten seu el Local Jove Can Batlle.

Les activitats del Pla Local de Joventut estan dotades amb 1.000 euros de pressupost, una quantitat que la mateixa regidora, Rosa Garcia, considera insuficient, pel que s’haurà de fer un reajustament. Hisenda ja s’ha ofert a ajustar-se el cinturó per poder cedir part del seu finançament.

El document s’ha aprovat amb els vots a favor del govern i el no adscrit Óscar Bermán i l’abstenció d’ERC que han  considerat que no s’incideix prou en la participació i orientació laboral i educativa.