radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

d'Gorra
Ràdio Palafolls
Dimecres, 10:00-13:00
Home Política Bermán vol que se suspengui l’autonomia de Catalunya

Bermán vol que se suspengui l’autonomia de Catalunya

Política

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 1171 0

El regidor no adscrit, Óscar Bermán, demana en un escrit al seu blog personal que s’apliqui l’article 155 de la Constitució, que faculta al Govern espanyol a adoptar les mesures necessàries per obligar una comunitat autònoma a garantir “el compliment forçós de les seves obligacions”.

El polític local defensa la suspensió de l’autonomia amb dos refranys castellans: “mort el gos, morta la ràbia” o “qui evita l’ocasió, evita el perill”. Bermán és fortament partidari d’aplicar l’article 155 a Catalunya, una norma de coerció d’ús excepcional. No implica la suspensió directa de l’autonomia, però sí que deixa sense efecte el govern autonòmic i és l’Estat el que assumeix les funcions dels òrgans.  Per tant, acaba derivant en una comunitat autònoma sense autonomia.

O guanya el separatisme, o guanya Espanya
Óscar Bermán, regidor no adscrit

Bermán considera que Mariano Rajoy ja hauria hagut d’aplicar l’article i que, per no fer-ho, està “vulnerant la Constitució”. El regidor palafollenc es mostra contundent i ataca frontalment tant el nacionalisme català com l’executiu central.

Óscar Bermán, regidor no adscrit a l'Ajuntament de Palafolls. RP

Óscar Bermán, regidor no adscrit a l’Ajuntament de Palafolls. RP

Titlla Rajoy de pusil·lànime que comet “errors fonamentals” com “permetre que a Catalunya es descrimini la llengua comuna de tots els espanyols”. Per Bermán, en un mateix territori no poden coexistir “amorosament” dues sobiranies nacionals” quan una d’elles basa el seu discurs, diu, “en el permanent odi a Espanya”.

Qualifica el creixement de l’ independentisme com a “cancerigen” i “l’amenaça maligna més greu” a la que s’enfronten els espanyols. Creu que ja no hi ha d’haver més polítiques apaivagadores i s’hauria de passar a l’acció. I tanca amb un: “o guanya el separatisme, o guanya Espanya”.