radiopalafolls.cat


play

Ara fem

En Xarxa
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 13:25 -14:00

i després

PelutsDilluns, 14:03-15:00
El Grup de Muntanya completa la ruta fins Ax Les Thermes
, / 692 0 0

El Grup de Muntanya completa la ruta fins Ax Les Thermes

Cultura Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
Home Cultura El Grup de Muntanya completa la ruta fins Ax Les Thermes
Diploma que va entregar Ax Les Thermes als excursionistes de Palafolls (Ajuntament de Palafolls)

Diploma que va entregar Ax Les Thermes als excursionistes de Palafolls (Ajuntament de Palafolls)

El febrer, els membres del Grup de Muntanya es plantejaven el repte d’unir, a peu, Palafolls amb el poble agermanat d’Ax Les Thermes. Un projecte que han aconseguit amb  èxit.

Van dividir el recorregut en diverses etapes i durant sis mesos les han anat fent progressivament. El repte va culminar dimecres passat amb l’arribada dels excursionistes a Ax.  Al llarg de la ruta que ha fet per parts, han passat per Riells, Osor, Les Planes d’Hostoles fins arribar a Olot pels volts del mes de maig. Des de la capital de la Garrotxa van enllaçar els trams finals, tots seguits, fins arribar a França. Després de l’últim esprint, 5 dies caminant, dormint en refugis i travessant els Pirineus catalans i francesos, es va arribar a la meta d’Ax. Allà, una comitiva els va rebre en un refugi per encarar tots junts els últims 20km de la ruta. Ho explica en Marc Freixa, membre del Grup de Muntanya.

Van marxar el dissabte 8 de juliol i el dimecres aconseguien completar l’itinerari després d’haver caminat 150 km entre Olot i Ax, i completant els prop de 300km que separen el municipi amb Palafolls.

Una mitjana de 30 km diaris repartits entre unes 10 i 12 hores.  Una sortida apta només pels que estan habituats calçar-se les xiruques i a caminar per muntanya. ja que el recorregut transcorria en molts punts en vertical, pel que havien de grimpar. Per Freixa, el motor de la sortida és el suport entre companys. El Grup ja està pensant en el proper projecte. Es parla d’anar fins a Poppi caminant, ja s’ha mirat el recorregut i la proposta de moment és sobre la taula.

El Grup de Muntanya fa vacances el mes d’agost i reprendrà les sortides habituals al setembre. Serà el diumenge 17, quan es vol fer una ruta per les muntanyes que envolen Núria: des de Ulldeter fins al coll d’Eina.

 

 

(Fotografia de portada: Membres del Grup de Muntanya amb d’altres d’Ax Les Thermes /Autor: Grup de Muntanya de Palafolls)