radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

d'Gorra
Ràdio Palafolls
Divendres, 10:00-13:00
Creix un 14% la sinistralitat laboral al Maresme
, / 495 0 0

Creix un 14% la sinistralitat laboral al Maresme

Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
Home Societat Creix un 14% la sinistralitat laboral al Maresme

El nombre d’accidents laborals ha crescut a la comarca. Des de fa tres anys, va en augment. Segons les dades presentades per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, els sinistres a la comarca creixen a un ritme superior al de la província i al del conjunt de Catalunya.

En el primer trimestre de l’any (gener-març) es van notificar 906 accidents laborals amb baixa, dels quals 4 van patir ferides greus i una persona va perdre la vida. El nombre d’accidents representa un augment del 13,82% respecte el trimestre anterior (octubre-desembre). Però respecte el mateix període del 2016, representa un increment de 20%.

Per sectors, el de la construcció és on s’ha experimentat un augment més intens, un 30%, seguit pel sector primari (25%), el de la indústria (17,9%) i el dels serveis (9,11%). Tot i ser el que menys creix, és on es produeixen més accidents laborals. El 62% dels sinistres són el sector serveis (563), seguit de la indústria (191), construcció (137) i agricultura (15). Però en xifres relatives tenint en compte del nombre d’afiliacions en cada sector, el primari és on l’índex d’accidents és més elevat.

D’altra banda, El Maresme encapçala l’Índex de Sinistralitat. És l’índex que relaciona el total d’accidents per cada 100.000 afiliats a la Seguretat Social. L’Índex a la comarca s’ha situat en els 1.009 accidents per cada 100.000 afiliacions, mentre que en el conjunt de Catalunya és de 932  i en la província del 893.

Entre el gener i el març hi va haver 110 accidents laborals més que el trimestre anterior i 152 més que un any abans. Dels accidentats, més de la meitat són homes (571) i la resta dones (331).