radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dijous, 00:00-01:00
Home Política El projecte de l’Àrea Comercial reduirà l’espai destinat a habitatges

El projecte de l’Àrea Comercial reduirà l’espai destinat a habitatges

Política

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 963 0
Presentació del projecte de l'Àrea Comercial de Malgrat. RP

Presentació del projecte de l’Àrea Comercial de Malgrat. RP

D’aquí una setmana s’encetarà el primer dia de la consulta popular sobre l’Àrea Comercial de Malgrat de Mar a la zona d’Escultor Clarà. A la votació es demana als ciutadans si recolzen el canvi de planejament urbanístic amb el que s’ampliarà l’espai que es pot destinar a usos comercials.

Tal i com es va explicar ahir a la Sessió Informativa, el POUM actual contempla un sostre del 15% per a usos comercials, però el promotor, l’empresa Espace Retail, demana que s’ampliï a gairebé la meitat: el 49%.

La zona passaria a tenir dos usos dominants: el comercial (49%) i el d’habitatges (51%). El número d’habitatges que es contempla en el POUM és d’un màxim de 361 i el projecte preveu aixecar-ne 260.

En l’explicació, l’arquitecte municipal, Eduard Fernández, va apuntar que els dos espais estaran clarament diferenciats: les naus dels establiments estaran a tocar de la N-II, amb una zona verda prèvia i els habitatges els vorejaran.

Per facilitar l’accés es preveu la construcció d’una rotonda des de la carretera principal per permetre una entrada directe i una altra entre l’Avinguda Costa Brava i el carrer Manuel de Falla, que facilitaria l’accés des de l’altra banda d’Escultor Clarà. La construcció de les glorietes les assumiria l’empresa. No tindria cap cost per l’Ajuntament de Malgrat, però sí que hauria d’assumir les despeses del manteniment i neteja.

El projecte inclou  connectar l’espai amb el carril bici i cedir a l’administració local una àrea qualificada com a equipament i que es destinaria a habitatge dotacional.

Tot i les divergències en el govern, els grups polítics han acordat acceptar el resultat de la consulta. Junts Per Malgrat i PDeCAT faran campanya pel sí, mentre que ERC s’oposa al projecte i la CUP no es posiciona ni a favor ni en contra.

En la sessió d’ahir al vespre hi van participar una 50a de persones que van traslladar les inquietuds i dubtes al respecte. La majoria d’elles relacionades amb la incertesa de saber quin tipus d’establiments s’hi volen implantar, l’impacte en el trànsit i la conservació de les restes de pilones del passat miner.

escultor clara