radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Divendres, 09:00-13:00
Home Societat Una família palafollenca participa en el programa Vacances en Pau

Una família palafollenca participa en el programa Vacances en Pau

Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 1222 0
L'Anna Mª Pérez, família acollidora, amb la Sbeta, la nena sahrauí de 10 anys. RP

L’Anna Mª Pérez, família acollidora, amb la Sbeta, la nena sahrauí de 10 anys. RP

El cap de setmana passat 10 infants sahrauís van arribar a la zona de l’Alt Maresme procedents dels campaments de refugiats sota el programa “Vacances en Pau”. Els nens i joves s’han repartit entre els municipis de Palafolls, Calella, Pineda, Santa Susanna i Arenys de Munt.

Pel que fa al nostre municipi, ha sigut una família la que s’ha adherit al projecte humanitari i ha acollit una nena vinguda des dels Campaments de Refugiats Sahrauís de Tinduf, a Algèria, ubicats en el desert del Sàhara. El programa a l’Alt Maresme l’impulsa l’Associació Solidària Malgrat amb el Sàhara.

La Sbeta és la nena  que serà a Palafolls els dos propers mesos. Té 10 anys i l’ha acollit l’Anna Maria Pérez a casa seva. Els nervis de la primera trobada són evidents. La Sbeta, que no parla ni castellà ni francès, es comunica amb la seva família d’acollida per gestos. El xoc cultural és important, però segons l’Anna, ràpidament han generat un vincle. Encara que no parlin el mateix idioma, utilitzen el llenguatge universal dels signes. I del que no té cap dubte l’Anna és de la fascinació de la Sbeta per l’aigua i el mar.

L’acollida durant els mesos d’estiu busca allunyar els nens i nenes dels durs estius al desert. Aquesta és la primera experiència acollidora de la Sbeta i l’Anna. La família té molt clar que s’han de trencar els prejudicis. No dubta que el comiat serà dur.

Els infants són els més afectats per les difícils condicions de vida dels campaments de refugiats. No tenen cobertes les necessitats bàsiques com l’alimentació, l’aigua potable i l’atenció sanitària. Les famílies solidàries es fan càrrec durant dos mesos de nens i nenes d’entre 10 a 12 anys.