radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

En Xarxa
Jordi Pratsevalls
Dimecres, 23:25-00:00
Home Societat La Diputació engega un programa per frenar l’abandonament escolar

La Diputació engega un programa per frenar l’abandonament escolar

Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 482 0

L’ens provincial invertirà 1,7 milions d’euros pel proper curs 2017-2018 en un Programa de Transicions Educatives a través del qual s’oferirà acompanyament tècnic i formatiu . La Diputació de Barcelona espera reduir l’abandonament escolar prematur que se situa en el 18% i contribuir en la reducció de la desocupació juvenil superior al 50% entre els joves d’entre 16 i 19 anys. El Programa reforça l’actuació dels ajuntaments i de les escoles municipals d’adults per oferir noves oportunitats i facilitar la continuïtat o la reconnexió amb l’escola.

El programa està adreçat a les persones, majoritàriament jovent, que no han pogut superar l’educació secundària obligatòria o bé que volen reprendre la formació després d’haver abandonat els estudis prematurament.

El projecte està emmarcat en el Pla d’Orientació de suport a les transicions educatives impulsat l’any 2014 per la Diputació de Barcelona i representa un pas endavant en l’estratègia per reduir l’abandonament escolar prematur a la demarcació.

El Programa de Transicions Educatives s’adreça als ajuntaments, consells comarcals i altres entitats municipalistes i finança despeses relacionades amb la realització de cursos de preparació per a l’accés a cicles formatius i programes de formació i inserció.

El Programa busca oferir noves oportunitats i facilitar la continuïtat dels estudis així com garantir el desenvolupament professional.