radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Divendres, 09:00-13:00
Home Medi Ambient Retornen al mar una tortuga a la platja Blanes

Retornen al mar una tortuga a la platja Blanes

Medi Ambient

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 612 0
Alliberen una tortuga a la platja de S'Abanell. Aj. Blanes

Alliberen una tortuga a la platja de S’Abanell. Aj. Blanes

La Fundació de Conservació i Recuperació d’Animals Marins (CRAM) ha alliberat avui una tortuga marina a la platja de S’Abanell de Blanes. Fa mig any un pescador del municipi va rescatar l’animal quan se li va entortolligar una de les xarxes de pesca.

La tortuga, d’uns 5-6 anys d’edat, és un exemplar de tortuga babaua, una espècia en perill d’extinció.

La ràpida actuació del pescador de Blanes que la va trobar va permetre que els veterinaris del CRAM  es poguessin dirigir ràpidament al port per traslladar la tortuga al centre de recuperació.

La tortuga, que ha sigut retornada al mar, es diu Wonder i va equipada amb un dispositiu per fer el seguiment via satèl·lit. L’empresa naviliera Transmediterránia ha cobert les despeses de la seva rehabilitació i ha assumit el cost del transmissor. El dispositiu que se li ha acoblat a la closca de l’animal –enganxat amb resina i escuma- farà un seguiment via satèl·lit i pesa uns 30 grams. Du incorporats diversos sensors que mesuren temperatures, lluminositat, profunditat, localització, etc. La bateria que alimenta l’aparell compta amb una autonomia de prop de 600 dies, i permetrà que els científics puguin conèixer la seva ruta i augmentar el coneixement d’una espècie que està en perill d’extinció.

Segons han explicat els tècnics i biòlegs de la Fundació CRAM, el dispositiu acabarà caient de la closca, perquè a mesura que l’animal creixi se li anirà desenganxant.