radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dimarts, 00:00-01:00
Home Política El POUM de Blanes torna a passar pel ple  

El POUM de Blanes torna a passar pel ple  

Política

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 484 0
La quarta reunió del POUM, que no anirà al ple de maig, acaba de nou sense cap canvi, però amb alguns punts de coincidència. Aj. Blanes

La quarta reunió del POUM del maig. Aj. Blanes

El nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal se sotmet avui a votació després d’haver retirat el punt de la discòrdia: la regularització de les ampliacions il·legals dels càmpings Bella Terra i Blanc d’Eivissa.

Era l’element que enrocava les negociacions entre els grups polítics de l’Ajuntament, però també dins del propi govern format pel PSC i ERC. Els republicans es negaven a legalitzar les ampliacions en sòl no urbanitzable que s’havien aixecat fa 20 anys.

Fent marxa enrere, s’espera que el Pla tiri, finalment endavant. El POUM vigent actualment és el del 1981 després que el passat mes d’abril no hi hagués consens polític i se suspengués la concessió de llicències.

Els republicans havien assegurat que si es treien els càmpings del POUM, l’aprovarien. Així, ERC es va comprometre a donar-hi suport i el PSC també hi votaria a favor. La previsió és que els regidors de Batega per Blanes i la CUP hi votin en contra i que C’s s’abstingui. Si el PP hi votés a favor, s’aprovaria per majoria.

D’entre els 15 punts a l’ordre del dia, s’establiran les dues festes locals de Blanes pel 2018 i es ratificarà el conveni de col·laboració entre el Dipsalut i l’Ajuntament de Blanes pel servei de teleassistència.

En la part de control, es debatrà una moció per la creació d’un Protocol contra les agressions sexistes als grans esdeveniments festius de Blanes, es proposarà la celebració anual d’un ple extraordinari per debatre l’estat del municipi i es preveu l’adhesió de Blanes al Projecte “No puc esperar!”. Palafolls ja s’ha adherit amb anterioritat a aquesta iniciativa amb la que es vol facilitar l’accés al lavabo a les persones amb malalties intestinals com els malalts de Crohn o colitis ulcerosa.