radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Diumenge, 12:00-12:05
Home Economia L’alcalde adverteix que s’hauran d’apujar els impostos municipals

L’alcalde adverteix que s’hauran d’apujar els impostos municipals

Economia Política

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 1196 0
Ple de PLF. RP

Ple de PLF. RP

Per afrontar el cost dels serveis municipals,  l’alcalde Valentí Agustí, alerta que els impostos s’hauran d’acabar apujant. Des de fa anys el consistori manté la política de congelar el cost dels principals rebuts i preus públics, exceptuant en alguns casos especials com les apujades de les escombraries.

En el ple d’ahir, Agustí advertia que “en un futur” l’Ajuntament haurà d’incrementar els impostos. Per Agustí el cost dels serveis que ofereix  com l’Escola de Música o la Policia Local són costosos i el pressupost municipal d’aquest any, de 9 milions d’euros, és “ajustat”.

Les operacions econòmiques de l’administració local relacionades amb la gestió patrimonial donarien un cert respir pel que fa a les despeses generades pels equipaments i haurien permès la congelació de taxes. Es tracta, per exemple de 600 mil euros, provinents de les concessions administratives a la zona industrial.

L’Ajuntament també preveu vendre diversos terrenys i immobles per aconseguir liquiditat, però  alerta que aquesta dinàmica és puntual i no es podrà seguir en tots els mandats.


El batlle defensa que el patrimoni municipal en el sector industrial s’acabarà venent. La previsió d’Agustí és que de la venda de terrenys es generin en els propers anys uns 4 milions d’euros, un import que s’haurà de destinar al capítol d’inversions, no a les despeses ordinàries on s’hi inclouen els serveis municipals. Són declaracions del portaveu d’ERC a l’oposició, Francesc Alemany.

Pel regidor no adscrit Óscar Bermán, cal una reestructuració urgent per evitar que l’Ajuntament es vegi abocat a pujar impostos. L’oposició i govern van confluir en què la gestió patrimonial de compra-venda de terrenys ha de ser transparent.