radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dimarts, 00:00-01:00
Home Política El PSC demana a Lupiáñez que “rectifiqui” la seva defensa del referèndum

El PSC demana a Lupiáñez que “rectifiqui” la seva defensa del referèndum

Política

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 652 0
Miquel Lupiáñez, alcalde de Blanes

Miquel Lupiáñez, alcalde de Blanes

L’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, contradeia la setmana passada les directives del partit en relació al referèndum. El polític assegurava que tenia intenció de votar l’1-O i defensava les urnes com un acte de democràcia. Unes declaracions que ha repetit avui en una entrevista a Onda Cero.

El posicionament del batlle no ha agradat a l’executiva del partit. El secretari d’organització del PSC, Salvador Illa, s’ha posat en contacte amb Lupiáñez després que el batlle fos entrevistat i defensés les urnes.  Illa l’ha trucat per instar-li a què rectifiqués i en una piulada ha volgut deixar constància que les declaracions de Lupiáñez “no reflecteixen el pensament del PSC”.

És un nou episodi de divisió en el partit sobre la postura del referèndum. Lupiáñez assegura que participarà en el referèndum –com ja va fer el 9N- i que votarà “no”. En l’entrevista, Lupiáñez  s’ha tornat a desmarcar del partit i s’ha preguntat “quin mal fan les urnes”

A nivell personal estic a favor de qualsevol acte democràtic on la ciutadania es pugui manifestar
Miquel Lupiáñez, alcalde de Blanes

Pel batlle blanenc, la distància entre Catalunya i Espanya és la que hi ha entre Dinamarca i el Magreb. Unes declaracions que no han caigut a terra.

Lupiáñez es desmarca del seu partit. Reconeix que el referèndum  “no és legal” i defensa que només hi ha de participar la societat catalana.