radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Minut a MinutDilluns, 20:00 -21:00

i després

Informatiu NitDilluns, 21:00-21:30
Home Societat 20 mil euros en 5 anys per canviar fanals malmesos pels orins a Malgrat

20 mil euros en 5 anys per canviar fanals malmesos pels orins a Malgrat

Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 328 0
Un dels fanals malmesos pels orins dels gossos a Malgrat de Mar. AJ. Malgrat

Un dels fanals malmesos pels orins dels gossos a Malgrat de Mar. AJ. Malgrat

L’Ajuntament de Malgrat de Mar ha hagut de substituir 21 pals de l’enllumenat públic en els últims 5 anys que s’havien fet malbé per les pixades dels gossos. El consistori ha quantificat en 20.000 euros la despesa per la reposició de la vintena de pals de fanals.

La contínua exposició dels pals als orins dels animals ha acabat corroent-los. L’àcid ha oxidat la part baixa. L’Ajuntament manté que suposa un risc per la seguretat a la via pública perquè la debilitació de la base dels fanals pot fer-los caure.

En el que portem d’any, l’administració local n’ha hagut de substituir 4 amb un cost de 3.800 euros i des del 2013 s’han hagut de realitzar 21 actuacions similars. La mitjana de la despesa anual és d’entre 3.000 i 6.000 euros.

L’ordenança de tinença d’animals de companyia conté que s’ha d’evitar que els gossos orinin als espais públics, façanes o mobiliari urbà. En tot cas ho han de fer en els escocells dels arbres i en els embornals.

L’Ajuntament de Malgrat de Mar fa una  crida al civisme dels propietaris de gossos. De fet, no impedir que els animals orinin en els espais públics, les façanes d’edificis i el mobiliari urbà està associat a una sanció de 150 euros. Tal i com es recull a l’ordenança, han de realitzar les seves necessitats en els llocs expressament habilitats o bé en els embornals de la xarxa de pluvials, la part inferior de la vorera o al clot que envolta les soques dels arbres.