radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

El despertar de Palafolls
Maria Fenoll
Diumenge, 10:00-12:00
Un terç dels  incendis de St Lluís segueixen el patró del contenidor   
, / 1135 0 0

Un terç dels  incendis de St Lluís segueixen el patró del contenidor   

COMPARTEIX-HO
Home Medi Ambient Un terç dels  incendis de St Lluís segueixen el patró del contenidor   

Des del 15 de maig fins aquest passat diumenge, el barri de Sant Lluís ha quedat encerclat per incendis. De la dotzena de focs, quatre s’han produït en contenidors, tres dels quals van acompanyats d’incendis a zones de matolls Si la radiografia es trasllada en un mapa, s’observa el recorregut que uneix el foc dels contenidors fins a l’àrea forestal que s’incendia posteriorment, a pocs metres de distància un de l’altre.

El passat 15 de maig es detectava el primer contenidor en flames a la Plaça Joan Huix i poc després els bombers rebien l’avís d’uns matolls que cremaven a pocs metres de distància.

10 dies després, el 23 de maig es cremava el mateix contenidor, aquesta vegada sense que es detectés cap foc en les zones forestals.

El 2 de juny es cremava l’espai de davant el Geriàtric, a tocar de la Figuerassa. Al cap d’una setmana exacte, entre el divendres 9 i el diumenge 11, el foc es focalitzava a la part alta del barri: al camí de Cant Jordà darrera l’Hostal Sol Fina, un altre al carrer Montblanc i un tercer al marge de la carretera davant de l’establiment de restauració.

Només dos dies després les flames tornaven a la mateixa zona, en una finca annexa al costat d’un immoble abandonat i al costat de la B682. El foc del 13 de juny tornava a anar acompanyat de la crema d’un contenidor. Un dia després es tornaven a cremar uns matolls a Can Jordà.

Els últims focs detectats per ara es concentren en el cap de setmana passat i també a la zona de Can Jordà. El dissabte una zona de matolls i el diumenge el més virulent que va cremar 4.500m2 d’una parcel·la d’aquesta mateixa zona i un contenidor.

Dels incendis registrats pels bombers, 7 es concentren a la zona forestal nord del barri de Sant Lluís. Es tracta de les finques al costat de carrer Montblanc i Can Jordà.

La repetició i el sistema utilitzat fa pensar als Agents Rurals i als Bombers que es tracta de focs provocats per algú mentre es desplaça a peu o en algun transport entre la crema del contenidor i la zona forestal.

 

Incendis a St Lluís en l'últim mes. RP

Incendis a St Lluís en l’últim mes. RP