radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Assumptes Interns
Marc Ferri
Dimarts, 20:00 -21:00
Pre-OcupatsDimarts, 20:30 -21:00

i després

En Xarxa
Jordi Pratsevalls
Dimarts, 21:25-22:00
Home Cultura Fi del cicle  “Dones que parlen”

Fi del cicle  “Dones que parlen”

Cultura

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 611 0

La poetessa Silvia Bel i l’escriptora Alicia Kopf  van tancar ahir les sessions de “Converses entre autores” organitzades pel RIP. La iniciativa naixia amb la voluntat de visualitzar les dones del món de la cultura, la literatura i la creació en general.

La cinquena i última sessió del cicle ha assegut al voltant de la taula inestable d’Enric Miralles a Bel i Kopf en un diàleg que partia sense cap guió previ.

Tant Sílvia Bel com Alicia Kopf s’han mostrat receloses respecte a cicles de literatura femenina. Bel ha ressaltat que les dones són menys visibles en el món de la cultura, però matisa que amb sessions només de dones s’encasella a la meitat de la població i contraposa que no es fan cicles de literatura masculina.

Per l’escriptora Alicia Kopf, s’ha de ressaltar la qualitat de les obres, sense etiquetar en funció del sexe.

Silvia Bel (esquerra) i Alicia Kopf, al "Dones que parlen". RP

Silvia Bel (esquerra) i Alicia Kopf, al “Dones que parlen”. RP

Darrera d’Alicia Kopf hi ha la gironina Imma Ávalos que utilitza el pseudònim des del 2006. És escriptora i artista multidisciplinària guanyadora del Premi Documenta 2015 amb el llibre “Germà de Gel”, amb el que va obtenir el Premi Llibreters.

Silvia Bel és una poetessa que ha publicat poemaris sota el títol “L’ésbós” o “Fila Índia enfora”.

El “Dones que parlen. Converses entre autores”  s’ha acomiadat aquest dimarts al vespre. Hi han passat dones relacionades amb la difusió cultural com Maria Bohigas, editora de Club Editor, i l’activista cultura, Roser Vernet. La tercera trobada reunia a l’escriptora i presidenta de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, Bel Olid, i a la comunicadora Natza Ferré en una conversa que es va centrar en el feminisme. En la segona hi van passar les escriptores Dolors Miquel i Flàvia Company, i el cicle s’encetava amb la presidenta de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, i  la cantautora tortosina Montse Castellà.