radiopalafolls.cat


play

Ara fem

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Dijous, 09:00 -13:00

i després

Informatiu Migdia
Marc Ferri
Dijous, 13:00-13:20
Preservem el Maresme s’oposa a la vinyeta de les autopistes
, / 1944 0 0

Preservem el Maresme s’oposa a la vinyeta de les autopistes

COMPARTEIX-HO
Home Mobilitat Preservem el Maresme s’oposa a la vinyeta de les autopistes

La plataforma comarcal en defensa de la mobilitat i les infraestructures, que està integrada per més de 100 entitats del territori, diu “no” a la nova taxa de les autopistes que es vol imposar des de la Generalitat.

L’impost substituirà els actuals peatges i aixecarà les barreres, però les vies ràpides es desvien de la gratuïtat que s’ha reclamat des del Maresme. Es tracta d’una “tarifa plana” que hauran de pagar tots els vehicles pel simple fet d’estar matriculats.  d’entre 40 i 110 euros

L’assemblea de Preservem el Maresme, celebrada el dijous passat, va acordar per majoria la seva posició en referència a aquest nou sistema. Per la plataforma és una manera de perpetrar els peatges davant la imminent fi de les concessions de les autopistes. Pel portaveu de Preservem el Maresme, Antoni Esteban, suposa a més un important greuge per la sostenibilitat del medi ambient i promou l’ús del vehicle privat.

Esteban alerta que la vinyeta va en contra del que ha defensat en els últims anys el territori: convertir la N-II en un eix cívic entre municipis. Alerta que el transport de mercaderies i els turistes es desviaran de l’autopista i creixerà el volum de trànsit del vial.

La concessió de la C-32 al seu pas pel Maresme finalitza el 2021, pel que la plataforma argumenta que es tracta d’una estratègia del govern català amb el que acabaran substituint el peatge actual per un altre. D’altra banda, plataformes de mobilitat del centre de Catalunya s’han mostrat partidàries de l’impost. Segons Esteban, la dicotomia rau en què el venciment els queda en un futur més llunyà.

Municipis, entre ells Palafolls, i el Consell Comarcal han aprovat el pacte de la mobilitat amb el que es demana la liberalització de la C-32 i millorar el transport públic.