radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus Confinats
Jordi Pratsevalls
Dilluns, 09:00-13:00
Home Societat Investiguen l’incendi que ha cremat 4.500 m2 a PLF

Investiguen l’incendi que ha cremat 4.500 m2 a PLF

Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 1289 0

El cos dels Agents Rurals recollia proves ahir diumenge per investigar les causes que haurien ocasionat el foc d’aquest diumenge a Palafolls, en el que es van cremar 4.500 m2 de bosc.

És una constant: l’incendi es va iniciar als voltants del barri de Sant Lluís. Segons els Agents Rurals, tot sembla indicar que el foc ha sigut provocat i que segueix el patró d’alguns dels incendis dels últims dies a la zona.

Les flames han cremat terreny agrícola a tocar de la B682, la carretera entre Palafolls i Blanes, pel que es va tallar el trànsit del vial per facilitar la tasca dels bombers i garantir la seguretat dels conductors. La interrupció va coincidir amb la tornada de la platja.

La freqüència en què es produeixen incendis a la zona és preocupant. En els últims 5 dies se n’han detectat 3. Segons ha pogut saber Ràdio Palafolls el foc d’ahir segueix un patró similar al dels últims dies: primer es crema un contenidor i després una zona boscosa o de matolls. Aquesta repetició fa pensar que es tracta d’un incendi provocat. A més, el dissabte es va cremar una altra zona de matolls a Sant Lluís.

En l’últim mes s’han registrat al voltant d’una desena de focs a la zona perimetral del barri. L’Ajuntament fa una crida a la col·laboració ciutadana. En cas que s’observin conductes negligents demanen que s’avisi a la Policia Local de Palafolls (608 74 04 04) i també es recorda l’obligació dels propietaris dels terrenys forestals de mantenir-los nets.

En l’extinció hi van intervenir 7 dotacions terrestres i 1 helicòpter. També ha comptat amb la col·laboració dels Agents Rurals, Protecció Civil i la Policia Local de Palafolls i Malgrat.

El mateix diumenge es va produir un altre incendi a Blanes, al barri de Mas Cremat, on es van calcinar matolls, un tractor i una barraca.