radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

SendesDivendres, 14:30-15:00
Home Societat L’Ajuntament estudia repetir la campanya de revisions oculars abans de final d’any

L’Ajuntament estudia repetir la campanya de revisions oculars abans de final d’any

Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 783 0
Unitat mòbil de l'Institut Oftalmològic Tres Torres al Fòrum Palatiolo. Aj. Palafolls

Unitat mòbil de l’Institut Oftalmològic Tres Torres al Fòrum Palatiolo. Aj. Palafolls

L’èxit de les revisions oculars gratuïtes per la detecció precoç de casos de glaucoma o degeneració macular fa plantejar al consistori palafollenc programar per abans que acabi l’any una segona tongada de visites en col·laboració amb l’Institut Oftalmològic Tres Torres.

La idea inicial era que els palafollencs s’acostessin a la unitat mòbil i progressivament es realitzessin els exàmens, però l’allau de persones interessades va obligar a donar hores. L’Ajuntament fa una bona valoració de l’acollida que ha tingut la campanya i el regidor de Salut Pública, Josep Rueda, assegura que estan en converses amb l’Instiut Oftalmològic per programar una segona ronda de visites a Palafolls i poder atendre les persones que se’n van quedar fora.

A més, també es plantegen la possibilitat de repetir-la l’any vinent, com un afegit a la campanya de salut que se sol fer anualment.

Una unitat mòbil del centre es va instal·lar al Fòrum Palatiolo i d’entre les 49 persones que es van revisar la vista, es van detectar 2 possibles casos de degeneració macular i cap de glaucoma. Aquestes dues persones se les ha derivat al metge de capçalera per iniciar el tractament corresponent.

La campanya de Salut de l’Ajuntament se centra en oferir els serveis que el CAP no disposa. Ja ho va fer en el seu moment amb la detecció precoç del càncer de còlon, ara s’ha repetit amb el glaucoma i la degeneració macular.

Les dues malalties no presenten símptomes fins que ja s’ha començat a perdre visió i un cop perduda ja no es pot recuperar.

La majoria de persones que s’han visitat són dones (33) i la resta homes (16) compresos entre els  40 i els 90 anys, amb un especial gruix de persones entre 40 i 50 i entre 60 i 80 anys.