radiopalafolls.cat


play

Ara fem

In-diferent
Eduard Ortega
Diumenge, 13:00 -14:00

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dimarts, 00:00-01:00
Home Societat Malgrat oferirà atenció domiciliària als pacients que surten de l’hospital  

Malgrat oferirà atenció domiciliària als pacients que surten de l’hospital  

Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 696 0

Els malgratencs que rebin l’alta hospitalària podran tenir atenció a domicili. Se’n beneficiara aquelles persones que surtin de l’hospital i que es trobin en situació de vulnerabilitat social o econòmica i visquin soles. D’aquesta manera se’ls proporciona ajuda externa quan tornen a casa per realitzar les activitats quotidianes.

Del suport se n’encarregarà una treballadora familiar com a màxim durant 45 dies i 60 hores. Aquest professional donarà suport als pacients que per motius hospitalaris no puguin dur a terme les tasques diàries com ara les relacionades amb la higiene o l’alimentació. Seran els treballadors socials de l’hospital, el CAP i l’Ajuntament que determinaran quins pacients podran optar al servei. Un mecanisme “àgil”, segons el regidor de Salut Pública de Malgrat Jofre Serret, perquè en el moment de l’alta ja comptin amb un professional assignat.

Es calcula que unes 40 persones se’n podran beneficiar. La previsió de Serret és que es comenci a posar en funcionament el juliol fins a final d’any, amb la intenció que tingui continuïtat l’any que ve. El servei és gratuït pels usuaris. L’Ajuntament de Malgrat hi invertirà 7.450 euros.

Compta amb el suport de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva que ja hauria reiterat amb anterioritat la necessitat d’implantar el servei. Els pacients de Malgrat que hi vulguin optar, caldrà, però, que estiguin empadronats al municipi. El programa d’atenció domiciliària és pioner i ja es porta a terme des de fa uns mesos a Calella.