radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Cocodril Club
Albert Malla
Diumenge, 12:05 -13:00

i després

In-diferent
Eduard Ortega
Diumenge, 13:00-14:00
Home Política Es constitueix la Coordinadora d’Electes del Maresme amb representació de 5 partits

Es constitueix la Coordinadora d’Electes del Maresme amb representació de 5 partits

Política

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 536 0

Regidors i alcaldes de la comarca han aprovat crear la Coordinadora d’Electes del Maresme com a espai de diàleg municipalista. És un complement territorial de l’Assemblea d’Electes de Catalunya per “defensar la democràcia” i el referèndum. L’òrgan estarà format pel plenari, amb tots els càrrecs que en vulguin formar part, i recentment s’ha constituït la permanent. En aquest cas està formada per 11 polítics de diversos partits: 3 d’ERC, 3 del PDeCAT, 2 de la CUP, 1 d’ICV i 1 del Moviment d’Esquerres (MES). Pel que fa a la representació de l’Alt Maresme serà a través del regidor republicà de Malgrat, Ramir Roger.

La Coordinadora d’Electes del Maresme donarà suport als electes i ajuntaments del Maresme “reprimits” per l’Estat per qualsevol acció o decisió “en defensa de la democràcia,la sobirania local, el dret a l’autodeterminació i la República Catalana”.

La coordinadora serà l’espai on compartir i i acordar actuacions per garantir la celebració del referèndum i l’aplicació de les anomenades lleis de desconnexió.

Coordinadora d'electes del Maresme. Fotografia: PDeCat

Coordinadora d’electes del Maresme. Fotografia: PDeCat

El Plenari, compost per tots els electes que decideixin formar-ne part ha escollit la Permanent formada per 11 persones de diferent sensibilitat política.

El dimarts 23 de maig la CUP, ERC i el PDECAT amb una roda de premsa conjunta a Arenys de Munt van anunciar la intenció de crear aquest òrgan municipalista.

La propera trobada serà pels volts del 20 de juny.

D’altra banda les ANC del territori es mobilitzen aquest diumenge amb diferents transports per participar a la manifestació de Barcelona. La de Palafolls s’ha sumat al servei d’autocar de l’ANC de Malgrat i Calella.