radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

El despertar de Palafolls
Maria Fenoll
Diumenge, 10:00-12:00
Home Societat Presenten a Blanes la delegació a la zona de “Marea Blanca”

Presenten a Blanes la delegació a la zona de “Marea Blanca”

Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 581 0
Manifestació contra la privatització de la sanitat a Blanes el passat mes de març

Manifestació contra la privatització de la sanitat a Blanes el passat mes de març

L’organització en defensa de la sanitat pública ja té una delegació a l’Alt Maresme i la Selva Marítima. La plataforma es va presentar ahir a la tarda a Blanes i hauria nascut després d ela manifestació del passat 12 de març contra “la privatització el col·lapse de l’Hospital de Blanes.

La protesta del passat mes de març la va organitzar la Plataforma Junts per la Sanitat que es va constituir després de la mort de la nena a l’Hospital Comarcal mentre esperava una ambulància.

A la manifestació hi va participar Maresa Blanca, un projecte que no tenia representació a la zona. Finalment s’ha constituït a la Selva Marítima i l’Alt Maresme amb l’objectiu de defensar la sanitat pública.

L’acte de presentació va comptar amb la presència de polítics blanencs,activistes i representants de Marea Blanca de Catalunya.

En la manifestació de fa 3 mesos, reclamaven que la gestió sanitària tornés a ser pública i no a mans de Corporació de Salut del Maresme i la Selva. Marea Blanca denunciava aleshores les diferències sanitàries  entre l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Catalunya perifèrica i reclamaven que tornessin a Blanes els serveis de ginecologia i obstetrícia, l’obertura dels CAPs les 24 hores per evitar saturar les urgències de l’hospital i servei de dentista gratuït pels joves menors de 16 i els majors de 65 anys.