radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Ona MaresmeDijous, 15:00-17:00
Home Medi Ambient Malgrat acollirà la 1a reunió sobre la regeneració del Delta de la Tordera

Malgrat acollirà la 1a reunió sobre la regeneració del Delta de la Tordera

COMPARTEIX-HO
, / 864 0
Delta de la Tordera

Delta de la Tordera

La trobada ha d’acordar polítiques conjuntes per la recuperació de l’espai natural del Delta de la Tordera, la Platja de la Conca, s’Abanell i de la Punta de la Tordera.

L’Ajuntament de Palafolls va ser l’últim en adherir-se a la taula de treball el passat mes d’abril, després que els plens de Malgrat, Tordera i Blanes acordessin sumar-s’hi. La 1a reunió es farà aquest dijous a les 9.30 al Centre Cultural de Malgrat i hi estan convidats representants dels 4 municipis limítrofs amb el Delta així com de l’Agència Catalana de l’Aigua, la Direcció General de Costes de la Generalitat, la Demarcació de Costes de l’Estat a Catalunya, el Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB), l’Observatori de la Tordera, entitats mediambientals i propietaris dels càmpings afectats.

La proposta de creació d’una taula de treball té com a objectiu redactar un pla d’actuació integral de recuperació del Delta de La Tordera i de les platges.  La iniciativa contempla que aquest pla proposi quines han de ser les accions que s’han de portar a terme per retornar l’equilibri a la zona.  En la proposta de creació de la taula, es recullen els estudis d’un grup d’experts que han estudiat la situació del Delta i conclouen diferents solucions per arranjar el problema de la pèrdua de sorra. Unes solucions que comportarien un canvi de gestió de tots els actors implicats: administracions, municipis i propietaris.