radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Diumenge, 12:00-12:05
Home Medi Ambient Els Premis de prevenció d’incendis reconeixeran projectes en gestió forestal

Els Premis de prevenció d’incendis reconeixeran projectes en gestió forestal

Medi Ambient

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 432 0

La plaga del Tomicus ha evidenciat la importància de la sensibilització i la gestió forestal en un context en què l’augment de les temperatures i la sequera aguditzen el risc d’incendi, però també el de les plagues. Els Premis de prevenció d’incendis que convoca la Diputació arriben a la 21ena edició i enguany reconeixeran idees i projectes d’actuació tant en sensibilització, prevenció i la gestió forestal. La novetat d’aquest any dels premis Jordi Peix i Rossend Montané  es que premiaran projectes, no tant actuacions, per dotar-los després de més inversió econòmica. Dionís Guiteras és el responsable de l’àrea de Territori i Sostenibilitat.

Pel que fa al Premi Jordi Peix  es destinarà a accions de sensibilització i divulgació i el Rossend Montané premiarà un projecte de planificació de la gestió per a la prevenció d’incendis, com per exemple la gestió forestal, l’adequació de la xarxa viària o punts d’aigua.

La convocatòria dels premis d’aquest any, que estarà oberta fins al 27 de juliol, inclou també el Premi Honorífic Joaquim Maria de Castellarnau, de reconeixement públic a la trajectòria d’una persona en relació a la prevenció d’incendis.

Al respecte, Guiteras destaca que els premis serveixen per agrair la tasca de les ADF i voluntaris.

El vicepresident primer, Dionís Guiteras, i el diputat adjunt d'Espais Naturals, Jesús Calderer, presenten els Premis 2017 de Prevenció d'Incendis Forestals a Vliafranca del Penedès  Foto: Diputació de Barcelona

El vicepresident primer, Dionís Guiteras, i el diputat adjunt d’Espais Naturals, Jesús Calderer, presenten els Premis 2017 de Prevenció d’Incendis Forestals a Vliafranca del Penedès
Foto: Diputació de Barcelona

Per participar en la convocatòria, els candidats  han de presentar un projecte amb un pressupost mínim d’11.000 euros. El jurat valorarà l’adequació del projecte així com la seva viabilitat, originalitat de les accions i participació en el projecte d’altres ADF o entitats i voluntaris.

El 2015, el premi Jordi Peix va reconèixer la tasca de l’ADF de l’Alt Maresme, formada per Palafolls, Malgrat, Pineda, Calella i Sta Susanna.