radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Diumenge, 12:00-12:05
Home Societat S’esgoten les places per la revisió ocular gratuïta a PLF

S’esgoten les places per la revisió ocular gratuïta a PLF

Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 579 0
Unitat mòbil de l'Institut Oftalmològic Tres Torres al Fòrum Palatiolo. Aj. Palafolls

Unitat mòbil de l’Institut Oftalmològic Tres Torres al Fòrum Palatiolo. Aj. Palafolls

Entre avui i demà una unitat mòbil de l’Institut Oftalmològic Tres Torres serà al Fòrum Palatiolo després que l’Ajuntament signés un conveni amb el centre per la detecció precoç del glaucoma i la degeneració macular. Ja al primer dia s’han omplert totes les franges horàries pel servei. En total, es faran una 50a de proves a veïns de Palafolls. Se’ls farà una revisió  orientada en detectar aquestes dues malalties oculars relacionades amb la pèrdua de visió.

La població de risc, i que per tant seria recomanable, segons el centre que acudís a la ronda de revisions són els majors de 40 anys o aquells que tinguin antecedents a la família de casos de glaucoma. De fet, la detecció precoç és essencial en aquesta malaltia, ja que qui la pateix no se n’adona que perd visió fins que és massa tard. En el cas de la degeneració macular, el pacient sí que se n’adona i és comuna en majors de 60 anys. En tots dos casos, la visió perduda ja no es pot recuperar.

Davant qualsevol indici d’un problema ocular, derivaran el pacient al metge de capçalera perquè s’activi el tractament necessari. A més, també orientaran en cas que s’hagi de canviar la graduació de les ulleres o bé si caldria que s’utilitzessin. La unitat mòbil serà avui i demà al Fòrum Palatiolo, davant del MiD, de 10h a 14h i de 15h a 17h.

En el context d’aquesta campanya per la detecció precoç, es recollia a l’agenda mensual  una conferència a les 19h al Fòrum Palatiolo que s’ha suspès, segons ha informat l’Ajuntament.  Es tractava de la xerrada sota el títol “La prevenció del glaucoma i la degeneració macular”.