radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

Desafinado
Federico Francesch
Dimarts, 00:00-01:00
Home Cultura L’entitat Vivelles reprèn el taller de ratafia

L’entitat Vivelles reprèn el taller de ratafia

Cultura Societat

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 2136 0

Ratafia en maceracióVivelles Cultura i Entorn torna a organitzar el taller de ratafia en què els participants aprenen com elaborar aquesta beguda de manera casolana.

El taller arriba a la 9ena edició i es durà a terme, com es habitual, en dos dies. El primer serà el dissabte que ve 10 de juny, que se centrarà en recollir les plantes aromàtiques que s’utilitzen en la preparació de la ratafia. El següent cap de setmana, el dissabte 17, serà quan s’elaborarà la beguda alcohòlica.

L’activitat del dissabte que ve, el punt de trobada és a les 4 de la tarda davant les antigues escoles de Sant Genís, per començar un recorregut pel bosc durant el qual es recolliran les herbes. Ho explica en Xavier Salicrú, membre de l’associació Vivelles, cultura i entorn.

Salicrú explica com l’entorn de Palafolls és ideal per trobar els ingredients necessaris per elaborar la ratafia. Les nous verdes són l’ingredient estrella sense el qual no existiria la ratafia i és, a més, el que marca la data de la recollida. Per Salicrú, el taller també busca aprendre la flora autòctona.

El cost del taller és de 12 euros per litre. Salicrú matisa que hi poden participar famílies o parelles i que el preu dependrà només dels litres que es vulguin elaborar. Cal inscriure’sal  676384715.