radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

No t'ho perdis
Jordi Pratsevalls
Diumenge, 12:00-12:05
Home Societat Aspronis ampliarà la llar-residència

Aspronis ampliarà la llar-residència

Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 1160 0

La Fundació que treballa amb persones amb discapacitat intel·lectual augmentarà fins a 11 les places de la llar – residència que té en 2 pisos del centre de Palafolls. Per fer-ho, s’hi incorporarà un 3r habitatge adjacent a aquests 2. S’uniran per la terrassa, es convertirà la cuina en una altra habitació  i s’adaptarà el bany per poder acollir a persones amb discapacitat. Actualment, la llar-residència té 7 usuaris, i amb la inversió, se n’hi podrien incorporar 4 de nous. L’obra, amb un cost del voltant dels 12.000 euros, el finançarà la fundació majoritàriament amb fons propis, però també compten amb una aportació de 2.000 euros de la Fundació Obra Social la Caixa. Són declaracions del gerent d’Aspronis, Jordi Saavedra.

La Fundació apunta que ja hi ha llista d’espera i que se’n beneficiaria dues tipologies de persones: d’una banda joves que volen independitzar-se de la família, i gent d’edat avançada que els seus familiars no els poden donar l’atenció que necessiten. Les persones que poden rebre el servei són aquelles amb discapacitat que tenen una necessitat de suport puntual. Així, els usuaris de la llar – residència desenvolupen una vida el més autònoma possible.

L’ampliació de l’immoble es preveu que comenci i finalitzi aquest mes de juny. A més, la fundació privada també compta amb la residència Pinya de Rosa al centre de Palafolls que actualment té 8 places en el centre de dia i 46 de residència. Ja fa temps que es preveu la construcció d’un nou edifici en uns terrenys que va cedir l’Ajuntament, però de moment l’alt cost, al voltant de  4 milions d’euros, impedeix que puguin construir la nova residència que donaria servei fins a 60 persones.