radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

De Cap a Peus
Jordi Pratsevalls
Divendres, 09:00-13:00
Home Societat PLF engega una campanya gratuïta per detectar malalties oculars

PLF engega una campanya gratuïta per detectar malalties oculars

Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 620 0

revisio-glaucoma

Detectar a temps les malalties és clau pel seu tractament i reduir-ne els possibles efectes. És també el cas de malalties oculars com el glaucoma o la degeneració macular.  Amb l’objectiu de promoure la detecció precoç, els propers 5 i 6 de juny, una unitat mòbil de l’Institut Oftalmològic Tres Torres es desplaçarà a Palafolls per fer revisions gratuïtes.

L’Ajuntament ha signat un acord amb el centre de Barcelona per iniciar la primera campanya de revisions al municipi de glaucoma i de degeneració macular. La unitat mòbil s’encarregarà de fer diferents proves als palafollencs que s’hi vulguin acostar. La Carme Moral és optometrista de l’Institut Oftalmològic Tres Torres.

Pel que fa al glaucoma, el pacient no en nota els símptomes fins que comença a perdre visió i aleshores ja és tard: un cop perduda la visió, ja no es pot recuperar. És una malaltia del nervi òptic i el glaucoma es considera la segona causa de ceguera al món, segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS). A més, es calcula que a l’Estat espanyol al voltant d’1 milió de persones la pateixen i la meitat no ho saben.

La degeneració macular associada a l’edat sí que se’n detecten símptomes com ara problemes de lectura o distorsió de línies i provoca problemes en la visió central.

En el cas del glaucoma afecta majors de 40 anys i els que tinguin antecedents familiars i en el de la degeneració macular es detecta en persones d’una edat més avançada. En tots dos casos, la prevenció és clau.

Si es detecta alguna anomalia es derivarà el pacient al metge de capçalera. No és la primera vegada que l’Ajuntament engega una campanya de detecció precoç d’alguna malaltia, fa dos anys ja ho va fer amb el càncer de còlon.