radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

d'Gorra
Ràdio Palafolls
Dimarts, 10:00-13:00
Home Cultura Millorar el català a través de la lectura

Millorar el català a través de la lectura

Cultura

1 minute

COMPARTEIX-HO
, / 350 0

Demà es reprèn el taller “Pinzellades en català” amb el que es treballa l’ús correcte de la llengua però a través de la lectura de textos literaris. S’escolliran fragments d’obres a través dels quals es treballarà el lèxic, la sintaxi i la gramàtica, sobretot dels aspectes que ens fan dubtar quan ens expressem en català.

El taller va començar el 2014. En aquesta propera edició es faran tres sessions, una per mes i totes en dimecres: la primera demà, la següent el 21 de juny i una altra el 19 de juliol. En aquestes tres sessions es tractaran textos d’escriptors catalans: Maria Barbal, autora de Pedra de Tartera (1985),  Josep Maria Palau i Fabre, que enguany es commemora el centenari del seu naixement, i Isabel Clara-Simó, que ha rebut el premi d’Honor de les Lletres Catalanes, un reconeixement que han rebut autors rellevants com Mercè Rodoreda, Salvador Espriu o Miquel Martí i Pol, entre molts d’altres.

El taller és gratuït i es farà a les 19h a la Biblioteca Enric Miralles amb la professora Núria López.  Per participar al Pinzellades en Català cal inscriure’s a través del correu b.palafolls.em@diba.cat, especificant nom, cognoms i telèfon de contacte.

El taller l’impulsa l’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament. El curs és obert a tothom que li agradi la llengua i la literatura i vulgui millorar-ne l’expressió. A més, no es tracta d’un curs formal ni acadèmic, sinó que es va crear per oferir un espai on perfeccionar el català a través de la lectura.