radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Selecció Musical

i després

El despertar de Palafolls
Maria Fenoll
Diumenge, 10:00-12:00
Inici » Una important fuita inunda el carrer Major

Una important fuita inunda el carrer Major

Política Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 659 0

aiguaaaL’últim incident ha sigut l’espectacular rebentada al carrer Major el dissabte a la tarda de la canonada que alimenta el dipòsit municipal.

És la 3a intervenció important en les últimes setmanes i la 5a fuita que pateix el municipi des de principis d’any.

Tot i que l’avaria no ha afectat el subministrament, el carrer ha quedat per uns moments completament inundat. Sorea apunta a una avaria fortuïta i a l’antiguitat de les canonades com a causes. No han concretat si Palafolls necessita una renovació de les infraestructures de subministrament d’aigua però ha apuntat que “a tots els pobles es poden fer millores”.  No han sabut xifrar de moment els litres perduts.

La incidència no ha afectat el subministrament d’aigua. Martí Victòria és regidor de Serveis Públics.

El carrer Major està tancat des del dissabte, perquè a banda de la substitució dels 6 metres de canonada, s’ha de tornar a pavimentar el carrer. Segons l’Ajuntament no es reobrirà fins dijous. Victòria apunta que cal un estudi sobre l’estat de la xarxa i la renovació dels punts més urgents.  L’obra a tot el poble comportaria un alt cost, pel que segons el regidor, en cas que es fes, s’hauria de començar per les zones més degradades.

Palafolls ha patit recentment  incidències en la xarxa d’aigua. A principis de mes Sant Lluís es quedava 8 hores sense subministrament per una fuita a la canonada principal. Poc després, un cop reparada la fuga, segons fonts de l’Ajuntament, Sorea intervenia a tocar d’aquesta canonada per una altra incidència del tub de subministrament al nucli urbà.  En aquest cas no va afectar els usuaris, que es van abastir de la reserva del dipòsit. I ara s’hi suma aquesta última. En els últims 5 mesos hi ha hagut unes 5 incidències, contant aquesta última. 2 d’elles, però, gairebé no van tenir afectació.