radiopalafolls.cat


play

Ara fem

En Xarxa
Jordi Pratsevalls
Dijous, 13:25 -14:00

i després

El PregonerDijous, 14:04-15:00
Inici » L’Institut participa a la Jornada de Robòtica de l’Alt Maresme

L’Institut participa a la Jornada de Robòtica de l’Alt Maresme

Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
, / 569 0
PLF ha participat a la IV Jornada de Robòtica de l'Alt Maresme. Aj. Tordera

PLF ha participat a la IV Jornada de Robòtica de l’Alt Maresme. Aj. Tordera

Són una quinzena d’alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Font del Ferro que durant tot el matí han format part de la 4a Jornada de Robòtica i Programació de l’Alt Maresme que se celebra avui a Tordera.

Els nois i noies de Palafolls hi han presentat 2 projectes elaborats a l’assignatura optativa de robòtica: un es tracta d’una mà robòtica i el segon és un robot que fa la simulació d’una collita en una maqueta d’un conreu. Tots dos enginys poden tenir una projecció en el futur. Els robots els han creat des de zero els mateixos alumnes. A més, la programació es fa en anglès, pel que també es treballa la llengua estrangera. Ivonne Cárdenas és la professora de l’assignatura, que destaca l’impacte dels projectes escolars.

Els estudiants han creat els robots pensant en una aplicació concreta. Per exemple en el cas de la mà robòtica, primer la van crear pensant en la seva aplicació en el món sanitari, però després han decidit que una possible aplicació fos per a treballar amb materials corrosius per la pell.

La jornada s’ha desenvolupat primer al Teatre Clavé on s’ha donat la benvinguda als estudiants i cada centre ha exposat els projectes que hi presenta. L’esdeveniment ha continuat al pavelló on els nois han posat en funcionament els robots a tots els assistents. L’assignatura ja es fa a primària en clau d’optativa extraescolar juntament amb l’institut i molts d’aquests nois i noies han continuat després a l’educació secundària amb la matèria. A més, respecte les competicions de projectes de robòtica, la professora apunta que el centra treballarà per continuar presentant-se a concursos.

De fet, fa 5 anys que l’Institut va ser premiat en programació robòtica en la final espanyola de la Lego League, una competició internacional per a estudiants. A la jornada d’avui hi participen 12 centres, entre ells 1 de Palafolls, 6 de Tordera, les Escoles Fonlladosa de Malgrat, l’Instiut Bisbe Sivilla de Calella, un institut de Canet i un altre d’Arenys de Munt.