radiopalafolls.cat


play

Ara fem

En Xarxa
Jordi Pratsevalls
Dimarts, 21:25 -22:00

i després

Assumptes Interns
Marc Ferri
Dimarts, 22:00-23:00
Home Esports Blanes allotjarà un torneig de marcatge de tonyina

Blanes allotjarà un torneig de marcatge de tonyina

COMPARTEIX-HO
, / 736 0
Great Tuna Race 2016. Montse Verdaguer

Great Tuna Race 2016. Montse Verdaguer

Des de demà fins el diumenge 21 de maig, Blanes acollirà un important torneig de marcatge electrònic de tonyina vermella: és el IV Garmin Great Tuna Race. És la competició més important d’Europa, que combina ciència, recerca i esport. Consisteix en marcar electrònicament les tonyines, sota supervisió de científics, i alliberant-les després.

És la 4a edició del concurs i la 3a consecutiva en què el Club Vela Blanes serà la seu de l’esdeveniment que comptarà amb dues mànegues més: el 3 i 4 de juny al club Nàutic Garraf i el 2 i 3 de setembre al Club Nàutic Llançà.

La prova blanenca que es farà aquest cap de setmana compta amb un total de 26 equips inscrits que iniciaran la competició el dissabte al matí. La Garmin Great Tuna Race és un projecte de col·laboració amb la ciència per a un major coneixement de la biologia de la tonyina vermella del Mediterrani per permetre una millor gestió de la pesca professional i la pesca esportiva.

Els vaixells amarraran al Club Vela de Blanes, que torna a col·laborar estretament amb l’Associació Catalana per a una Pesca Responsable. Durant tot el cap de setmana es reuniran a la ciutat les millors embarcacions de pesca de tonyina per col·laborar en el projecte.

Blanes és un dels anclatges coneguts entre els pescadors de tonyina. El Delta de la Tordera és un lloc de trànsit habitual d’aquest peix. Les 26 embarcacions que participen hauran d’aconseguir marcar el màxim nombre de tonyines possible.