radiopalafolls.cat


play

Ara fem

Ona MaresmeDivendres, 15:00 -18:00

i després

Tardes.7Divendres, 18:00-19:30
Negociacions sobre el rebut de l’aigua: es podria reduir fins un 20%
, / 1007 0 0

Negociacions sobre el rebut de l’aigua: es podria reduir fins un 20%

Política Societat

2 minute

COMPARTEIX-HO
Home Política Negociacions sobre el rebut de l’aigua: es podria reduir fins un 20%

L’administració local ha mantingut converses amb la companyia Sorea per actualitzar els trams en què es comptabilitza el consum d’aigua. La modificació ampliaria els litres en el 2n tram de la factura per evitar que el consumidor arribés al 3r.  El consistori ha realitzat un estudi en què ha comparat el consum domèstic dels palafollencs amb la mitjana per persona i dia, que se situaria al voltant dels 150 litres. El preu del subministrament de l’aigua per a ús domèstic al municipi salta al segon tram si se superen els 9m3, i al tercer si se sobrepassen els 15m3. Segons el regidor de serveis públics, Martí Victòria, s’ampliaria el segons tram fins al topall de 20m3, així s’hi inclouria els 150 litres de consum mig. La mesura beneficiaria a 700 abonats de Palafolls i suposaria una reducció de la factura final de l’aigua entre el 18 i el 20%.

Tot i l’anunci, Sorea no s’atreveix a xifrar el percentatge d’estalvi. A banda de la revisió dels trams, també s’augmentaran els metres cúbics de la tarifa més baixa a les unitats familiars des de 4 membre fins a 10.

Segons Victòria, també s’hauria acordat amb Sorea ajudes econòmiques a fons perdut per a aquelles famílies amb problemes per pagar la factura. És a dir, els beneficiaris, que s’escollirien a través de Serveis Socials, no haurien de tornar en cap cas la quantitat bonificada. Es tractaria d’una ajuda anual de la que encara no se n’ha concretat la quantitat econòmica.

Depenent de la xifra que Sorea hi destini, s’establirà el nombre d’abonats que hi podran optar. Es tractaria de bonificacions totals o parcials depenent de la situació econòmica de la família.

Aquestes modificacions per poder entrar en vigor primer s’hauran d’aprovar al ple. La voluntat de la regidoria és que es dugui a la propera sessió i entri en vigor a l’estiu, coincidint amb la pujada de consum d’aigua.